De snelfietsroutes

Hieronder staan alle snelfietsroutes in Gelderland.

Fietsers op de brug

RijnWaalpad

Het is 17 kilometer fietsen van de Rijnkade in Arnhem naar de Waalkade in Nijmegen. Lekker doorfietsen door park Lingezegen, uitrusten bij het Halfwegpunt aan de Sillestraat en zelf het lichtkunstwerk in de tunnel onder de A15 bedienen met de Bicycle Buddy app. Het RijnWaalpad is de eerste route in de regio die gereed is. Op 3 juli 2015 werd de snelfietsroute feestelijk geopend.
Meer over deze route Toon op kaart
Snelfietsroute De Liemers

De Liemers

Op 31 maart 2016 is de hoogwaardige snelfietsroute geopend tussen Westervoort en Zevenaar: De Liemers. De Liemers loopt langs het spoor en verbindt de woonkernen van Zevenaar, Duiven en Westervoort. De snelfietsroute sluit aan op het fietspadennetwerk van Arnhem.
Meer over deze route Toon op kaart
meisje op fiets op van Heemstraweg in Weurt

Batavierenpad Noord

Tussen Nijmegen en Beuningen liggen twee nieuwe snelfietsroutes. een noordelijke en een zuidelijke route. De route verbindt belangrijke woon- werk-en winkellocaties zoals Nijmegen Centrum, Winkelsteeg, Goffert en Heyendaal.
Meer over deze route Toon op kaart
Snelfietsroute Nijmegen Beuningen

Batavierenpad Zuid

De snelfietsroute tussen Nijmegen en Beuningen bestaat uit twee trajecten: een noordelijke en een zuidelijke route. De zuidelijke fietsverbinding is ruim 700 meter korter geworden. De route verbindt belangrijke woon-, werk- en winkellocaties zoals Nijmegen Centrum, Winkelsteeg, Goffert en Heyendaal.
Meer over deze route Toon op kaart
Snelfietsroute Cuijk Mook Nijmegen

MaasWaalpad

De snelfietsroute MaasWaalpad begint bij Station Cuijk en loopt via Molenhoek en Malden naar Nijmegen. De grote werklocatie Heyendaal wordt zo per fiets beter bereikbaar.
Meer over deze route Toon op kaart
Fietspad langs Benedendorpsweg Oostebeek

Arnhem - Wageningen

De snelfietsroute tussen Wageningen en Arnhem verbindt belangrijke woon-werklocaties en dorpskernen. Er is gekozen voor een route met zo min mogelijk hoogteverschillen. Van Wageningen tot voorbij Heveadorp fiets je langs de Rijn. Van Oosterbeek tot Arnhem kom je verschillende klimmetjes tegen. Van 24 maart tot 5 april kun je meedoen aan een naamwedstrijd voor deze snelfietsroute en maak je kans op een GoPro-(actie)camera.
Meer over deze route Toon op kaart
Jongen op de fiets bij Tullenersweg

F12

De snelfietsroute F12 begint bij de Brugweg in Westervoort en loopt via Duiven naar Zevenaar. De route maakt deels gebruik van snelfietsroute de Liemers. De snelfietsroute loopt langs een aantal belangrijke bedrijventerreinen zoals Centerpoort-Nieuwgraaf, Hengelder en 7Poort.
Meer over deze route Toon op kaart
Fietsers op fietsbrug langs snelweg

F15

Langs de nieuwe, doorgetrokken A15, van Ressen tot Duiven/Zevenaar komt een nieuwe fietsverbinding over het Pannerdensch Kanaal. De nieuwe route sluit aan op bestaande snelfietsroutes RijnWaalpad en De Liemers.
Meer over deze route Toon op kaart

Apeldoorn - Deventer

De route tussen Apeldoorn en Deventer loopt grotendeels langs de provinciale weg N344. Op deze route worden vijf maatregelen uitgevoerd om sneller door te kunnen fietsen tussen deze steden.
Meer over deze route Toon op kaart