MaasWaalpad

Van
Cuijk
Tot
Nijmegen (Heijendaal)
Planning
Niet gereed
Fietsafstand voor
14,4
Fietsafstand na
11,9
Totale kosten
16,5 miljoen euro ( inclusief de kosten voor de brug 14 miljoen)

Verbeteringen in de fietsroute

De snelfietsroute MaasWaalpad sluit aan op de grootste werklocatie in de provincie Gelderland: Heyendaal. De fietsroute wordt 2,5 kilometer korter en fietsers krijgen op de snelfietsroute zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer. De route maakt gebruik van bestaande fietspaden en er worden nieuwe fietspaden of fietsstraten aangelegd. Bij Cuijk komt een geheel nieuw fietspad van de rand van het dorp naar de nieuw te bouwen fietsbrug over de Maas.

Brug over de Maas

De nieuwe fietsbrug over de Maas is het belangrijkste onderdeel van de nieuwe snelfietsroute MaasWaalpad. Door het aanleggen van deze brug kunnen fietsers rechtstreeks de oversteek maken van Cuijk naar Mook en omgekeerd, zonder om te hoeven fietsen via de A73-brug of per pont de oversteek te maken. Daarnaast verbindt deze fietsbrug het Rijk van Nijmegen met het land van Cuijk. Dit biedt nieuwe, interessante toeristische kansen voor beide gebieden.

De huidige fietsroute

De huidige fietsverbinding van Cuijk naar Nijmegen loopt via de brug bij de A73 (2,5 kilometer om) of via de pont Cuijk-Mook (1 kilometer omrijden). Automobilisten hebben vanuit het zuiden dagelijks vertraging door files en opstoppingen op de toegangswegen van en naar Nijmegen. Fietsers kunnen niet doorfietsen omdat zij moeten wachten op de pont. Met de nieuwe snelfietsroute komt er een snelle, directe, hoogwaardige fietsverbinding tussen Cuijk en Nijmegen.

MaasWaalpad

Iedereen kon meedoen met de naamwedstrijd voor deze snelfietsroute. Uit bijna 800 ingezonden namen nomineerde een jury drie namen MaasWaalpad, Snelfie en De Romeinse Baan. Via facebook werd gestemd en MaasWaalpad kwam als winnende naam naar voren. De eerste inzenders van de drie genomineerde namen wonnen een GoPro camera.

MaasWaalpad

Bekijk de kaart in een apart venster