De Bicycle Buddy app gaat uit de lucht

7-6-2018 Lichtkunstwerk in fietstunnel onder de A15

De Bicycle Buddy app gaat per 1 juli 2018 uit de lucht. De app was bedoeld om het fietsen te stimuleren. Daar hebben we nu andere middelen voor.

Lichtkunstwerk

De Bicycle Buddy is in 2015 gemaakt voor het RijnWaalpad. Het leuke van de app is onder meer dat je er het lichtkunstwerk in de tunnel onder de A15 mee kunt bedienen. Iedere keer als je door de tunnel fietst gaan de lichtjes van het kunstwerk aan in de kleur die jij hebt gekozen. De provincie Gelderland is nog bezig met het vinden van de oplossing om het lichtspel in de tunnel te handhaven als de app uit de lucht is.

Andere fietsstimuleringsprojecten

De provincie Gelderland stimuleert het fietsen op diverse manieren. Het is gezond, je voelt je fit en met fietsen draag je bij aan een schone lucht en heb je minder ruimte nodig dan een auto. Daarom houden we gedragscampagnes, zoals Bike te Work, waarmee we mensen verleiden te gaan fietsen . Verder is de campagne Heel Gelderland fietst gestart. Deze campagne richt zich op iedereen in Gelderland die nog niet fietst, niet meer fietst of nog nooit gefietst heeft.

De statistieken van de Bicycle Buddy app

Je kon de Bicycle Buddy app gebruiken op 2 snelfietsroutes, het RijnWaalpad en De Liemers. De app is 1000 keer geïnstalleerd en er zijn 9400 ritten mee gefietst. Met de app aan is in totaal 123.000 km gereden, hebben fietsers ruim 2 miljoen kilocalorieën verbrand en 20.000 kg CO2 en 8.000 liter brandstof bespaard.

 Trofee uit de Bicycle buddy app

Terug naar nieuwsoverzicht