Feestelijke aandacht voor fietsen naar het werk

7-6-2018 Sticker met tekst Fiets naar je Werk Dag

Donderdag 31 mei was de landelijke 'Fiets naar je Werk Dag’. Fietsers in de regio Stedendriehoek kregen er een lekker ontbijtje bij.

Fiets naar je werk dag

De landelijke 'Fiets naar je werk' dag heeft als doel om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de fiets als vervoermiddel naar het werk. Fietsen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid. In de regio Stedendriehoek werden fietsers die dag in de ochtendspits extra in het zonnetje gezet. Wie fietste op de route tussen Apeldoorn, Twello en Deventer werd onderweg getrakteerd op een lekker ontbijtje en een muzikale verrassing van een heus fietsorkest.

Fietsen is beleven

In de maanden mei en juni staat het gebruik van de fiets in de schijnwerpers in de regio Stedendriehoek. Met de campagne ‘Fietsen is beleven’ worden inwoners bewust gemaakt van de vele voordelen van regelmatig fietsen.

Probeer een e-bike

In de maanden mei en juni krijgen inwoners van de regio Stedendriehoek de kans om gratis een week lang een e-bike te proberen. De elektrische fiets is een goed alternatief voor de auto om naar je werk te gaan. In de plaatsen Twello, Epe, Brummen en Gorssel zijn de uitgiftelocaties van de e-bikes gevestigd. Via de website vlotveiligfietsen.nl is de e-bike direct te reserveren. Voor de komende weken zijn er nog enkele e-bikes beschikbaar. Wees er snel bij want op=op. 

Bredere aanpak bereikbaarheid 

Vlot en veilig fietsen is één van de programma’s van Cleantech Regio in het kader van het nationale programma Beter Benutten. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over weg, water en spoor te verbeteren in de drukste regio’s. 

Terug naar nieuwsoverzicht