Fietsen tussen Apeldoorn en Deventer nóg sneller en comfortabeler

7-6-2018 Nieuwe hellingbaan naar de fietsbrug over de N344

Met de gloednieuwe hellingbanen naar de fietsbrug over de N344 in Twello is weer een belangrijke stap gezet richting een snelle en comfortabele fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer.

Doorfietsen en fietscomfort

De fietsroute Apeldoorn-Deventer zet in op lekker doorfietsen en fietscomfort, zodat alle fietsers veilig en vlot hun bestemming kunnen bereiken. Roland Hendriksen, projectleider fietsruggengraat, is blij met het resultaat: “De bestaande fietsinfrastructuur is dusdanig verbeterd dat de fietser zich veiliger voelt en comfortabeler over de gehele route kan fietsen, of hij nu een normale fiets, bakfiets of e-bike heeft.”

Minder wachttijd

De nieuw aangelegde hellingbanen over de N344 in Twello zijn een grote verbetering voor fietsers. De hellingbanen lopen van het fietspad naast het spoor naar het fietspad langs de provinciale weg N344. Fietsers hoeven dankzij dit zogenaamde uitwisselpunt niet meer af te stappen en de trappen op of af. Een stukje verderop, op de kruising van de N344 en de N790, profiteren fietsers van nieuw afgestelde verkeerslichten. Zij krijgen nu sneller én langer groen licht. Door de maatregelen hoeven fietsers langs de N344 minder lang te wachten en bereiken ze nog sneller hun bestemming. Fietsers naar Twello besparen extra wachttijd omdat ze vanaf de Wilhelminabrug nu niet meer bij de verkeerslichten de drukke N344 hoeven te kruisen.

De fiets pakken

De meest ingrijpende maatregelen aan de fietsroute Apeldoorn-Deventer voor deze fase zijn nu afgerond, de komende tijd vinden nog wat werkzaamheden plaats zoals bewegwijzering. Roland Hendriksen: “Door het fietsers makkelijker te maken, geven we mensen een extra reden vaker de fiets te pakken in plaats van de auto tussen Apeldoorn en Deventer. Voor de mensen die deze route al dagelijks gebruiken, zijn de nieuwe hellingbanen een verademing. We krijgen dan ook veel positieve reacties.”

Terug naar nieuwsoverzicht