Veenendaal wordt Fietsstad 2020, 2 Gelderse gemeenten op 2de en 3de plek

27-2-2020 paars fietswiel met huisjes

Veenendaal werd gekozen als beste fietsstad 2020. Scherpenzeel en Winterswijk scoorden hoog in de ranglijst fietsstad 2020. Fietsstad 2020 is een landelijke verkiezing om gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen en om gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen!

Scherpenzeel en Winterswijk in de top 5 Fietsstad 2020

Scherpenzeel en Winterswijk stonden in de top 5 van de landelijke ranglijst fietsstad 2020. Zij dingden mee naar de titel fietsstad 2020. 28 februari maakte de Fietsersbond de winnaar bekend op het congres ‘Fietsstad van de Toekomst’ in de Utrechtse Jaarbeurs. Saskia Kluit, directeur Fietsersbond, over Scherpenzeel: “Scherpenzeel is geen gemeente van grote ambities, maar fietsers zijn er gewoon erg tevreden. Schone fietspaden, lekker doorfietsen zonder omwegen'. Scherpenzeel was ten opzichte van 2018 de grootste stijger in de ranglijst. Over Winterswijk zegt Kluit: “Fietsers in Winterswijk voelen zich veilig en zijn gelukkig. Ze hoeven niet ver om te fietsen en er zijn weinig conflicten. Een gemeente die consequent goed scoort in de Fietsstad-verkiezing.” Winterswijk werd de beste kleine gemeente.

Grootste fietsonderzoek

De ranglijst is samengesteld op basis van het grootste fietsonderzoek van Nederland: ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van het fietsen in hun omgeving. Dit beeld is aangevuld met een aantal objectieve factoren, bijvoorbeeld over de hoeveelheid vrijliggende fietspaden naast 50 km-wegen, stedelijke dichtheid en hoeveel fietsers moeten omrijden om op hun bestemming te komen.

Terug naar nieuwsoverzicht