Bike for Europe maakt pitstop bij Fietslab op station Arnhem

11-9-2018 groepsfoto mensen in fietskleidng en casual

De Fietstour Bike For Europe vraagt aandacht voor de fiets als volwaardig transportmiddel. Op 2 september maakten zij een pitstop bij het FietsLab in Arnhem.

Bike for Europe

Bike for Europe is een fietstour naar het centrum van Europa. Bike for Europe wil iedereen aanmoedigen om actie te ondernemen en verbindingen te leggen tussen vluchtelingen, burgers, sportclubs en organisaties. Twee teams fietsen 1500 km dwars door Europa, één team vanuit Nederland en één team vanuit Griekenland. Onderweg doen de teams interessante etappeplaatsen aan waar de fietsers kennis delen en inspiratie opdoen. Dat was op 2 september het Fietslab op station Arnhem. De finish is 23 September in Wenen, bij de start van de Europese Sport Week 2018.

Heel Gelderland Fietst

Bike for Europe wil laten zien dat de fiets een verbindend element is tussen mensen. Dit sluit aan bij de ambities van Heel Gelderland Fietst. Heel Gelderland Fietst is de campagne van de provincie Gelderland waarmee zij álle bewoners en bezoekers van Gelderland aan het fietsen wil krijgen. Ook de mensen achter Heel Gelderland Fietst zien de fiets als middel om mensen dichter bij elkaar te krijgen.

Fietslab Gelderland ontvangt Bike for Europe

Bike for Europe koos het Fietslab uit voor haar pitstop op 2 september 2018. Het Fietslab Gelderland werkt voor de campagne Heel Gelderland Fiets. Tijdens de pitstop ontmoetten de fietsers van Bike for Europe fietsexperts van Provincie Gelderland, Gelderse gemeenten en de speciale gast, Mama Agatha. Het was een ontmoeting vol ideeën en discussie over het thema “de fiets is er voor iedereen”. De delegatie van Bike for Europe gaf inzichten in de wijze waarop je lokale initiatieven kunt bundelen tot iets groters, met impact. Dit werd geïllustreerd door de presentatie van een lokaal initiatief van Mama Agatha. De fietslessen van Mama Agatha zijn heel inspirerend. Zij geeft fietslessen aan migranten, maar leert hen meer dan simpelweg fietsen. De lessen zijn namelijk ook gericht op het bevorderen van zelfvertrouwen. Ook hier is de fiets een middel. Ze moedigt haar cursisten aan een eigen weg te vinden in de maatschappij.

Meer informatie over de fietstour en Mama Agatha.

Terug naar nieuwsoverzicht