Luchtkwaliteit onder de loep

11-9-2018 Europa met lijntjes van stad naar stad

Op 10 en 11 september 2018 werd in Graz, Oostenrijk een internationaal congres over luchtkwaliteit gehouden.

Milieuspecialisten van de Europese Lidstaten deelden tijdens het congres hun kennis op het gebied van luchtverontreiniging en de implementatie van milieuwetten. Verschillende landen uit Europa waren vertegenwoordigd: Oostenrijk, Kroatie, Estland, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italie, Lithouwen, Polen, Slovenie, Spanje en Zweden.

Fiets helpt bij aanpak milieuproblematiek

Anita Stienstra en Louise van Karnenbeek hielden een presentatie over het algemene fietsbeleid van de provincie Gelderland. Specifiek vertelden zij over het onderzoek naar de luchtkwaliteit op de snelle fietsroute RijnWaalpad en een onderzoek naar het effect van brommers op de luchtkwaliteit op het fietspad. Provincie Utrecht hield een presentatie over het fietsbeleid van de stad Utrecht.

Een greep uit de presentaties

Een specialist uit Noorwegen bracht haar kennis in over elektrische mobiliteit en de vertegenwoordiging uit Spanje gaf een presentatie over de manieren om de overstap van de auto naar de trein te stimuleren. Het congres was bedoeld voor gespecialiseerde professionals op milieugebied uit de Europese lidstaten. Meer informatie over het programma vindt u op de website van TAEIX onder de alinea 'Past & upcoming events'.

Terug naar nieuwsoverzicht