Mobiliteitsweek Nijmegen Green Capital

11-9-2018 fietspad op brug

Van 16 tot en met 22 september doet Nijmegen mee aan de Europese Mobiliteitsweek. Deze bruisende week – vol leuke evenementen, interessante activiteiten en uitdagende challenges – staat in het teken van duurzame mobiliteit.

Woensdag 19 september in teken van fietsers en voetgangers

Woensdag 19 september staat in het teken van fietsers en voetgangers. Op en rond het Honigcomplex in Nijmegen is van alles te doen. Er is aandacht voor groepen die extra kwetsbaar zijn in het verkeer, zoals kinderen en ouderen. Een greep uit de vele bijeenkomsten en activiteiten van deze dag:

Fietsinformatiedag voor senioren 

Tijdens deze dag komt o.a. verkeersveiligheid aan bod, worden de afstellingen van de fiets gecontroleerd, is er fietsgymnastiek, een fietsparcours en wordt een lokale route gereden.

Start campagne: maak contact

Op snelle fietsroutes hebben fietsers voorrang op auto’s bij een kruispunt. Helaas gaat dat niet altijd goed. Automobilisten hebben soms niet door dat ze voorrang moeten verlenen en fietsers nemen ten koste van alles hun voorrang. Deze week start een Nijmeegse campagne om ervoor te zorgen dat fietsers en automobilisten contact met elkaar maken bij deze kruisingen. Zo maken we de weg veiliger voor iedereen.

Start campagne: fietsers, stop!

Bij een zebrapad moet een voetganger áltijd veilig kunnen oversteken. Vooral fietsers denken soms dat zij niet hoeven te stoppen. Ouderen of mensen met een fysieke beperking kunnen enorm schrikken als plots een fietser voorbijraast. Deze week start in Nijmegen een campagne om fietsers ervan bewust te maken dat ook zij bij een zebrapad moeten stoppen, als een voetganger wil oversteken.

Filmavond We cycle

’s Avonds wordt een ode gebracht aan de fiets. Het programma is een fascinerende schakering van korte films waarin fietsen centraal staat.

European Green Capital

European Green Capital is een initiatief van de Europese Unie. De Gemeente Nijmegen vult het programma voor 2018 in, samen met heel veel partijen uit de stad en samen met de Provincie Gelderland en de Green Capital Challenges.

Meer informatie over de verschillende activiteiten vindt u op de website van de Greencapital 2018

Terug naar nieuwsoverzicht