Ovelo Nijmegen is van start!

5-3-2018 Rij gestalde Ovelo-fietsen bij P&R Nijmegen-Noord

P+R Nijmegen-Noord

Het systeem is te vinden op, onder andere, het P+R-terrein in Nijmegen-Noord. De auto kan worden geparkeerd op P+R Nijmegen-Noord om vervolgens met de deelfiets het laatste stuk via het Rijnwaalpad te fietsen naar Nijmegen centrum.

Lenen via de GoAbout app

De Ovelo deelfietsen zijn te herkennen aan het zwart met rode frame en het Ovelo logo. Met behulp van de GoAbout app kan de fietser zich registreren en direct een fiets van het slot halen. Je kunt onderweg de fiets met de app op slot zetten en weer openen. De deelfiets kan geleend en weer worden ingeleverd op één van de vier locaties. Naast de P+R zijn er drie locaties in het centrum: onder Plein ’44, bij parkeergarage Mariënburg en op de Bisschop Hamerstraat. Fietsen van en naar P+R Nijmegen-Noord is het eerste uur gratis.

Europees CHIPS-project

Dit project is gerealiseerd binnen het Europese CHIPS-project waar de Provincie Gelderland deel van uitmaakt. Dit project onderzoekt het concept snelfietsroutes van planning en ontwerp tot marketing. De overstap van auto en openbaar vervoer naar fiets hoort hier ook bij. Dit betekent dat fietsers na hun eerste gebruik van Ovelo gevraagd worden om een enquête in te vullen. Zo leert de Provincie Gelderland over het gebruik van het deelfietssysteem en hoe zij het beste invulling kan geven aan de overstap van auto of openbaar vervoer naar de fiets.

Voor vragen over dit deelfietssysteem kunt u contact opnemen met Babet Hendriks van de provincie Gelderland via b.hendriks@gelderland.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht