ANWB vindt snelle fietsroutes een goed alternatief voor de auto

10-4-2019 Rood fietspad tussen graanakkers

De ANWB onderzocht 9 snelle fietsroutes in Nederland. Met de minimale breedte van 4 meter over een lengte van 18 kilometer en voorrang op veel kruispunten kwam het RijnWaalpad als een van de beste uit de bus.

Pak de fiets

De ANWB ziet de ontwikkeling van een nieuwe trend in Nederland, die van de aanleg van snelle fietsroutes. Het staat te lezen in het artikel in de kampioen van april 2019. Zij erkennen dat dit nog het enige alternatief is voor de file: pak de fiets.

Routes getest op 7 punten

De ANWB onderzocht 9 snelle fietsroutes in Nederland. In Gelderland onderzochten zij het RijnWaalpad tussen Arnhem en Nijmegen. In de test werd gekeken naar de breedte, obstakels, bochten, kruisingen, omgeving, sociale veiligheid en bewegwijzering. De ANWB trekt hieruit de conclusie dat alle geteste snelle fietsroutes in Nederland ruim voldoende scoren, met het RijnWaalpad als een van de beste. Lees het artikel in de Kampioen.

Verbeterpunt RijnWaalpad bij Ressensestraat

Een van de verbeterpunten aan het Rijnwaalpad is de oversteek van de Ressensestraat in Ressen. De gemeente Lingewaard is al lange tijd in overleg om dit stuk te verbeteren. De gemeente wil de voorrangssituatie tijdelijk omdraaien; overstekende fietsers moeten dan wachten tot het verkeer op de Ressensestraat is gepasseerd. Het is nu nog heel druk op dit punt, maar als de opknapbeurt van de Dorpensingel klaar is zal het verkeer op de Ressensestraat minder worden. De provincie begrijpt wel dat de gemeente op korte termijn actie wilde ondernemen, maar heeft deze tijdelijke maatregel ontraden. De provincie werkt daarom samen met de gemeente aan een definitieve oplossing, waarbij de fietsers veilig en in de voorrang de Ressensestraat kunnen oversteken.

wegversmalling en verkeersdrempel fietsers die overstekken

Terug naar nieuwsoverzicht