Ede - Wageningen

Van
Ede centrum
Tot
Wageningen centrum
Planning
Niet gereed
Uitvoerder
Gemeente Ede en Gemeente Wageingen
Fietsafstand
8,4 km

Populaire fietsroute krijgt snelle fietsroutekwaliteit

Tussen Ede en Wageningen wordt heel veel gefietst. Aan de zuidkant van Ede liggen belangrijke bedrijven en scholen die nauw samenwerken met de Wageningen University & Research (WUR). En ook bij het station Ede-Wageningen en vanuit Bennekom, dat halverwege de route ligt, stappen veel fietsers op hun tweewieler. Fietsers die tussen Ede en Wageningen pendelen, moeten nu nog vaak stoppen bij kruisingen. Ook zijn niet alle rotondes voorrangsrotondes voor fietsers. Nu al fietsen er dagelijks meer dan 5000 fietsers over deze route. Reden genoeg om van de route een snelle fietsroute te maken, zodat het voor nog meer mensen aantrekkelijk wordt om de fiets te pakken voor studie of werk.

Van Ede-centrum tot Wageningen-centrum

Na het onderzoeken van verschillende varianten heeft de projectorganisatie, na overleg met omgevingspartijen, een voorkeurstracé gekozen. Het tracé is (van noord naar zuid): Ede-Centrum – Stationsweg - Station – Edeseweg – Bennekom- Bovenweg – Grintweg - Nijenoord Allee – Hoevestein - Churchillweg – Wageningen-Centrum, met aftakkingen naar de Campus in Wageningen.

Samenwerking

Provincie Gelderland, de gemeenten Ede en Wageningen, Wageningen University & Research en de Fietsersbond werken samen aan de voorbereiding van de snelle fietsroute.

Nieuwsberichten

400 Fietsers doen mee aan belevingsonderzoek van de fietsroute tussen Ede en Wageningen 09-07-2019

Ede - Wageningen

Bekijk de kaart in een nieuw venster met alle snelle fietsroutes