Kiezen voor de fiets

Snelle fietsroutes maken het makkelijk

De snelle fietsroutes worden aangelegd om het forensen zo makkelijk mogelijk te maken om de fiets te pakken en naar hun werk te fietsen. Maar ondanks alle voordelen van het fietsen, blijft de drempel voor veel mensen hoog.

Kiezen voor de fiets

Woon je tot 15 kilometer van je werk dan is fietsen voor menig forens een goed vervoermiddel. Het is gezond, zowel voor lichaam als voor geest. Je bent goed bezig voor het milieu. De fiets is betrouwbaar: Je weet hoe lang je over je rit doet en je hoeft niet bang te zijn voor vertraging door files. Heb je geen zin in een nat pak? Uit onderzoek blijkt dat het maar in 9% van de woon-werkverkeer ritten regent.

Ervaringen van fietsers

We vroegen aan drie fietsers hoe het voor hen is om dagelijks of een aantal keren per week naar het werk te fietsen.

Kim Lien woont in Arnhem en werkt in Nijmegen. Het doet haar goed om langs de file te fietsen en langs de wachtende mensen bij het station. Kim Lien: ‘het is een lekkere inspanning, net alsof je naar de sportschool bent gegaan’.

Bike to Work

Bike to work is een programma die werkgevers en werknemers stimuleert vaker de fiets te pakken. Deelnemers krijgen een geldelijke beloning als ze zich aanmelden en hun fietsritten registreren.

Kijk voor meer informatie op de website van bike to work