Bijeenkomst SHIFT - Heel Gelderland Fietst over de kansen voor de deelfiets

10-4-2019 Jonge vrouw op omafiets

Op 17 april om 20:00 uur kun je luisteren en meepraten met beleidsmakers, deelfietsbedrijven en wetenschappers over de rol van deelfietsen in Gelderland. De bijeenkomst wordt gehouden in de Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem.

Dit event is gratis toegankelijk voor belangstellenden. Je kunt je aanmelden via de website van de provincie Gelderland.   

Deelfietsen in Gelderse steden

Op 17 april 2019 organiseert het FietsLab, voor provincie Gelderland, de eerste bijeenkomst uit de reeks SHIFT- Heel Gelderland Fietst. Experts, stakeholders en beleidsmakers gaan samen in gesprek over de deelfiets. De deelfiets zorgt voor veel ophef in steden wereldwijd. In verschillende steden in Gelderland zijn ook deelfietsverhuurders actief. Het is een groeiende markt. We gaan deze avond in gesprek over de vragen: zijn de Gelderse steden voorbereid op groei van deelfietsen en welke impact heeft de deelfiets op steden?

Fietsprofessionals delen hun kennis

De sprekers op deze avond zijn

Klaas-Jan Gräfe, senior beleidsadviseur Mobiliteit bij Gemeente Nijmegen, praat over de beleidsplannen in zijn gemeente voor de komende jaren. Welke beleidsmatige uitdagingen heeft de gemeente Nijmegen bij deelfietsen?

Bob Dolphijn (Universiteit van Utrecht) en Hélène van Heijningen (Mobycon) delen hun wetenschappelijke inzichten over deelfietssystemen en hun wereldwijde kennis over dit onderwerp.

Fleur Schraven (Urbee), Erik de Winter (Cargeroo), Hans Schreuder (Bitride), Ewout Oonk (CYKL) en Kenneth Erselina (E-bike2work) zijn deelfiets-aanbieders. Zij geven een korte pitch over hun aanpak en visie.

Na de inleidingen is er ruimte voor discussie met de sprekers en het publiek. De moderator op deze avond is Edwin Verdurmen (Casa).

SHIFT-Heel Gelderland Fietst bijeenkomsten over de maatschappelijke betekenis van de fiets

Hoe willen we dat Gelderland er in de toekomst uit zal zien en hoe groot is de rol van de fiets in die toekomst? Deze vraag staat centraal in de SHIFT- Heel Gelderland Fietst reeks die op verschillende plekken in Gelderland gaat plaatsvinden. Er komen maatschappelijke thema’s aan bod waarin wij laten zien dat de fiets een onderdeel van de oplossing voor veel verschillende problemen kan zijn. Denk hierbij aan onderwerpen als duurzaamheid, (mentale) gezondheid, economie en drukte in de stad.

Heel Gelderland Fietst

De campagne Heel Gelderland Fietst heeft als doel het fietsgebruik in de provincie Gelderland te laten groeien tot 35% in 2030. De provincie Gelderland werkt aan een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland. De fiets speelt daar een belangrijke rol in. Ondanks de inspanningen op verschillende niveaus blijft het aandeel fietsgebruik stagneren op 26%. Om de ambitie waar te maken zijn nieuwe benaderingen nodig.

Terug naar nieuwsoverzicht