Werkgevers aan MaasWaalpad vinden fietsen naar het werk belangrijk

10-4-2019 Impressie van fietsbrug over uiterwaard van de Maas

Werknemers fietsen 3 weken met e-bike naar het werk

Inwoners van de gemeente Cuijk die werken bij een van de bedrijven in Nijmegen Zuid krijgen van hun werkgever de kans om e-bikes uit te proberen. Er staan 8 e-bikes en 2 speedpedelecs op bedrijventerrein Kerkenbos klaar. De actie is onderdeel van de fietsstimuleringscampagne Rij2op5.

Alle werknemers van de BNZ (Bedrijvenvereniging Nijmegen Zuid) -terreinen kunnen 3 weken lang gratis een e-bike uitproberen. Er is een pool van e-bikes en speedpedelecs (snelle fietsen tot 45 km; brommer of autorijbewijs en helm verplicht) beschikbaar. Pepijn van Dijk, de nieuwe ‘fietsambassadeur’ voor BNZ  werkt al 13 jaar in Nijmegen en ging tot voorheen altijd met auto. ‘’Ik woon van al mijn collega’s het verst van mijn werk, wel zo’n 30 kilometer, maar ik ga het fietsen uit proberen. De speedpedelec staat me echt aan”.

Snelle fietsroute MaasWaalpad tussen Cuijk en Nijmegen

De snelle fietsroute MaasWaalpad sluit aan op een van de grootste werklocaties in de provincie Gelderland, Heyendaal. Fietsers naar bedrijven in Nijmegen Zuid kunnen veel profijt hebben van deze route. De route is bijna klaar, het belangrijkste onderdeel is de Maasbrug. Een nieuwe fiets – en wandelbrug over de Maas bij Cuijk. De fietsroute wordt hierdoor 2,5 tot 4 kilometer korter. Bij Cuijk komt een geheel nieuw fietspad van de rand van het dorp die aansluit op de nieuw te bouwen fietsbrug. De bouw van de fietsbrug start binnenkort en zal eind 2020 gereed zijn.

Pak de fiets

Wethouder Harriët Tiemens sprak, namens de gemeente Nijmegen, de werkgevers en werknemers toe bij de start in maart 2019 van de fietsstimuleringscampagne Rij2op5. Twee van de vijf werkdagen met de fiets naar het werk, probeer het uit. ‘’Het is belangrijk goed na te denken over hoe en wanneer we naar ons werk gaan, zeker nu de werkzaamheden aan de Waalbrug gaan starten. Pak de fiets!”, adviseert de wethouder. De campagne en e-bikeproef wordt mogelijk gemaakt vanuit Slim & Schoon Onderweg een programma van de regio Arnhem-Nijmegen.

Terug naar nieuwsoverzicht