Door met voorlopig ontwerp fietsroute Apeldoorn – Epe

19-8-2020 fietser auto bomen koe en paard op blauwe achtergrond

Het inspraakverslag op de fietsroute Apeldoorn-Epe is definitief klaar. Cleantech Regio gaat van start met de volgende stap.

Verslag van inspraakreacties op fietsroute klaar

Cleantech Regio heeft in februari en maart de schetsontwerpen van twee varianten voor de vlotte en veilige fietsroute F50 tussen Apeldoorn, Vaassen en Epe gepresenteerd. Ruim 400 reacties op de schetsontwerpen zijn verwerkt in een verslag van inspraak. Dit verslag is nu formeel vastgesteld door de colleges van gemeenten Apeldoorn en Epe.

Van schetsontwerp naar voorlopig ontwerp

De projectgroep werkt komende periode de schetsontwerpen van de twee fietsroutes uit naar voorlopige ontwerpen. In de volgende ontwerpfase worden de belangrijkste wensen vanuit het gebied eerst op een rij gezet. Alle zorgen en eisen die in de vorige fasen zijn opgehaald, worden meegenomen. Daarna start het ontwerpen. De fietsverbinding tussen Apeldoorn en Epe, met daartussen de dorpen Wenum-Wiesel, Vaassen en Emst is een schone en duurzame vorm van reizen en draagt bij aan een betere leefomgeving in de regio.

Eind 2020 besluit over verbeteringen en tracékeuze

De wethouders van de betrokken gemeenten en de gedeputeerde van provincie Gelderland vormen samen de stuurgroep van dit project. Zij nemen eind 2020 het besluit óf de fietsroute doorgaat en maken dan een keuze voor de verbeteringen en het tracé. 

Terug naar nieuwsoverzicht