Aanleg verlichting op snelle fietsroute F12

19-8-2020 blauwe lucht, armatuur fietskettingschakels

De F12, de snelle fietsroute langs de bedrijventerreinen van de A12, krijgt de kenmerkende straatverlichting in de vorm van fietskettingschakels. De plaatsing gebeurt gelijktijdig met de uitvoering van de andere werkzaamheden aan de fietsroute. 

Armaturen in de vorm van fietskettingschakels

De F12 ligt tussen de A12 en de woonkernen van Westervoort, Duiven en Zevenaar. De uitvoering loopt al een aantal jaren. Tot nu toe was het onzeker of er verlichting geplaatst kon worden door het ontbreken van voldoende geld. Door een extra bijdrage van provincie Gelderland kan de verlichting nu toch aangelegd worden.

De verlichting in de vorm van een kettingschakel is ook toegepast bij de snelle fietsroute De Liemers en het RijnWaalpad en kenmerkt de snelle fietsroutes in deze regio.

Planning en uitvoering andere delen van de fietsroute

De F12 wordt uitgevoerd door de gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar. Een aantal tracés zijn klaar. Omdat nog niet alle gronden zijn aangekocht kan de route niet in 1 keer uitgevoerd worden. De oplevering van de hele route verwachten we uiterlijk in 2023. De verlichting wordt voorlopig alleen geplaatst op de tracés die klaar zijn of in uitvoering.

Terug naar nieuwsoverzicht