Pumptracks bij jou in de wijk?

19-8-2020 meisje crossfietsje golvend parcours

Met een aantrekkelijke subsidieregeling biedt provincie Gelderland, in samenwerking met Papendal en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, iedereen de mogelijkheid om in aanloop naar het WK BMX 2021 een vaste of mobiele pumptrack in je eigen wijk te realiseren. Deze regeling is een onderdeel van het side-event programma van het WK BMX in 2021.

WK BMX 2021 in Gelderland

In augustus 2021 is het zover, BMX World Championships op Papendal. Het topsporttrainingscentrum in de bossen van Arnhem. En dé thuisbasis van de Nationale BMX-selecties. Tijdens het Gelders Sportgala in november 2019 op Papendal hebben de provincie Gelderland, gemeente Arnhem, KNWU en Papendal de samenwerkingsovereenkomst voor het WK BMX in 2021 ondertekend. Met de ondertekening bekrachtigen de deelnemende partijen hun samenwerking om van het WK BMX een groot succes te gaan maken. In de aanloop naar dit evenement starten verschillende activiteiten. Een daarvan is het pumptracken.

Een pumptrack realiseren in jouw omgeving

De pumptrack is een circuit met bulten en bochten die steeds herhalen. Het is een uitdagend maar makkelijk parcours. Het brengt kinderen en tieners in de verleiding om met hun fiets de uitdaging aan te gaan. Het is snel, veilig en je hebt het snel onder de knie. De pumptrack combineert de voordelen van een fietscrossbaan en een skatepark. Het geeft dé kick om lekker actief bezig te zijn op de fiets, skates, step of zelfs in een rolstoel. Daarnaast wordt op een leuke manier de motoriek verbeterd, wat o.a. de verkeersveiligheid bevordert.

Subsidieaanvragen bij de provincie

Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage moet er worden samengewerkt met de organisator van de WK BMX. Daarnaast moet er worden voldaan aan een aantal andere voorwaarden van provincie Gelderland. Je kunt deze subsidie aanvragen vanaf 3 augustus 2020.

Terug naar nieuwsoverzicht