Scholen in Apeldoorn doen mee aan Cycling4School

19-8-2020 2 lachende jongens op de fiets

De Fakkel en Het Passe-Partout, twee basisscholen in Apeldoorn willen dat ouders hun kinderen lopend of fietsend naar school brengen onder het motto: LOOP of FIETS: dan ontdek je iets! Voor een bewustere gang naar school.

Kinderen van De Fakkel en Het Passe-Partout willen veilig naar school fietsen

De Apeldoornse scholen willen samen met de gemeente aandacht voor het fietsen en lopen naar school. Ze streven ernaar dat kinderen zelfstandig naar school kunnen fietsen en dat ze dat veilig kunnen doen. Als minder kinderen met de auto naar school gebracht worden geeft dat een veiligere schoolomgeving. Het kan ook nodig zijn om verkeersmaatregelen te treffen om de schoolomgeving veiliger te maken. Daarom werken provincie en gemeente mee en ondersteunen de school.

Wat is Cycling4School?

Cycling4School is een beloningsproject gericht op ouders en hun kinderen, om de omgeving van basisscholen autoluwer en dus veiliger te maken én om kinderen zelfstandiger en zekerder te maken in het dagelijkse verkeer. Kinderen verdienen punten voor school als ze lopend of fietsend naar school komen. Met de verdiende punten spaart de school budget bij elkaar om gerichte verkeersacties uit te kunnen voeren. Dat kan een workshop zijn, maar ook een evenement, actie, campagne of activiteit. Het budget wordt beschikbaar gesteld door gemeente en provincie.

Cycling4School is een gezamenlijk project van provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, De Fakkel, Het Passe-Partout en SOAB adviseurs. Cycling4school bevordert het lopen en fietsen op de korte afstand. Dit verbetert de gezondheid en bereikbaarheid in Gelderland.

Terug naar nieuwsoverzicht