Nederrijnpad in Wageningen klaar

12-12-2018 uiterwaard, rood asfalt, fietser, troittoir

Tussen Wageningen en Arnhem is weer een stuk snelle fietsroute klaar. Gemeente Wageningen heeft de route vanaf Rustenburg tot aan de afslag Lexkesveer aangepast aan de eisen van een snelle fietsroute.

Route ingericht als fietsstraat

De fietsroute gaat in Wageningen over bestaande straten. De Veerstraat, Veerweg en Onderlangs zijn nu ingericht als fietsstraat. Dit betekent dat auto’s welkom blijven maar zich aanpassen aan de snelheid van fietsers. Het oude asfalt en de klinkerverharding is vervangen voor rood asfalt. De parkeerplaatsen zijn efficiënter ingericht. De gehele route is ingericht als 30 kilometerweg. De aansluitingen van de Westbergweg en de Veerdam op Onderlangs zijn heringericht. Het komende verkeer van de Westbergweg is nu gedwongen om te stoppen en voorrang te geven aan de fietsers. De openbare verlichting aan de Veerweg is aangepast. Door de oude armaturen te vervangen voor ledarmaturen zijn er minder lichtmasten nodig. De Veerweg heeft een rustigere en ruimer aanblik gekregen door de herinrichting.

Het Nederrijnpad wordt steeds completer. De ontbrekende schakel bij Renkum moet nog aangelegd worden en in Arnhem is het tracé nog niet helemaal klaar.

Terug naar nieuwsoverzicht