Al 46 Gelderse bedrijven kochten elektrische vrachtfiets met subsidie

10-12-2019 Fietser op vrachtfiets steekt duim op

Al 46 Gelderse ondernemers ontvingen subsidie van provincie Gelderland voor de aanschaf van een elektrische vrachtfiets. De subsidie is ook in 2020 nog aan te vragen.

Goederen afleveren met de vrachtfiets

Alleen al in Gelderland worden er per jaar meer dan 35 miljoen pakketjes bezorgd. Provincie Gelderland wil het duurzaam bezorgen van deze pakketjes stimuleren. Daarom subsidieert provincie Gelderland de aanschaf van een elektrische vrachtfiets. Meer vrachtfietsen in plaats van bestelauto’s in dorpen en steden verbetert de luchtkwaliteit, en helpt de verkeersdrukte te verminderen.

Subsidie voor de aanschaf van een vrachtfiets is populair

Al 46 Gelderse bedrijven ontvingen subsidie voor de aanschaf van een vrachtfiets. Dit zijn niet alleen bedrijven die pakjes bezorgen. De vrachtfiets blijkt ook handig voor apothekers om medicijnen te bezorgen, voor een hovenier om tuingereedschap mee te nemen naar de klant en voor een hondenuitlaatservice om kleine honden mee te vervoeren.

Heel Gelderland Fietst

Om toe te werken naar duurzaam, klimaatneutraal vervoer stimuleert provincie Gelderland het fietsen. Onder andere met de vrachtfietssubsidie, met goede fietsinfrastructuur en door te zoeken naar manieren om de fiets als dagelijks vervoermiddel voor iedereen mogelijk/populairder te maken. Provincie Gelderland wil in 2030 zover zijn dat 35 % van het verkeer bestaat uit fietsers, dat is nu 29 %.

Om subsidie aan te vragen kunt u kijken op subsidiepagina van de website van provincie Gelderland

Terug naar nieuwsoverzicht