Lekker doorfietsen op parallelweg Geldersedijk Hattem

10-12-2019 Twee fietsters op houten fiets rijden door rood lint

Wethouder Auke Schipper en gedeputeerde Christianne van der Wal openden op 4 november 2019 het nieuwe fietspad Geldersedijk en de fietsstraat parallel aan de Geldersedijk. Met het openen van dit deel is de doorfietsroute tussen Hattem en Zwolle klaar.

Comfortabel doorfietsen

Om het comfort voor de fietsers op deze route te vergroten maakte gemeente Hattem binnen de bebouwde kom een nieuw wegdek van beton op de parallelweg Geldersedijk. Naast het fietspad kwam een apart voetpad.

Buiten de bebouwde kom, van de Burg Bijleveldsingel tot aan de Zuiderzeestraatweg, werd de parallelweg ingericht als fietsstraat. De fietsstraat kreeg rood asfalt. De auto is hier nu te gast en de maximumsnelheid is 30 kilometer per uur. Deze aantrekkelijke fietsverbinding tussen Hattem en Zwolle maakt de keuze om de fiets te pakken makkelijker.

Hoofdfietsnet Gelderland

De parallelweg Geldersedijk maakt deel uit van de ‘doorfietsroute’ in het Hoofdfietsnet Gelderland. Provincie en gemeenten maakten samen dit fietsnetwerk van belangrijke regionale fietsverbindingen. Het doel van het netwerk is om de kwaliteit en veiligheid van de fietsverbindingen en de fietspaden beter te maken. Door het verbeteren van de fietspaden wordt het aantrekkelijker om te fietsten. Daarmee werken we aan het doel uit de Omgevingsvisie naar 35% van de verkeersbewegingen per fiets in 2030. Gemeenten kunnen hiervoor een provinciale subsidie aanvragen. De parallelweg Gelderse Dijk is gedeeltelijk met deze subsidie gefinancierd.

Gelderse visie mobiliteit

Christianne van der Wal: ’Deze doorfietsroute maakt het doorfietsen aantrekkelijk tussen Hattem en Zwolle. We maken steeds meer kilometers met auto, fiets of ov, terwijl we ook de CO2-uitstoot willen verminderen. Daarom werken we aan de Gelderse visie mobiliteit. Daarin staan onze keuzes hoe Gelderland ook in de toekomst goed bereikbaar te houden met minder CO2-uitstoot.’

Terug naar nieuwsoverzicht