Veiliger oversteken op snelle fietsroute De Liemers in Arnhem

10-12-2019 Auto's stoppen voor fietsers op kruispunt

Gemeente Arnhem past de fietsoversteek over de Pieter Calandweg in Arnhem aan. Met een verkeersplateau en het weghalen van groen wordt de situatie veiliger.

Onoverzichtelijk kruispunt

De snelle fietsroute De Liemers bij de rotonde Pieter Calandweg/Oude Zevenaarseweg in Arnhem blijkt niet veilig genoeg. Automobilisten en fietsers zien elkaar te laat, of ze zien elkaar volledig over het hoofd. En dat terwijl de snelheid van beiden soms best hoog is. Gemeente Arnhem gaat daarom de fietsoversteek aanpassen.

Het fietspad wordt verder uitgebogen, zodat auto's meer ruimte hebben om zich op te stellen tussen de oversteek en de rotonde. De oversteek wordt op een plateau gelegd, zodat automobilisten moeten afremmen voordat ze het fietspad kruisen. Verder wordt het uitzicht verbeterd door de aanwezige haag en andere begroeiing die het zicht belemmert te verwijderen. Ook wordt de middengeleider in de Pieter Calandweg verbreed. De fiets blijft in de voorrang en uiteraard wordt het nieuwe rode asfalt weer doorgetrokken over de oversteek.

Terug naar nieuwsoverzicht