Wayfinding op snelle fietsroutes

5-12-2019 2 fietsbordjes

Tour de Force en de Nationale Bewegwijzeringsdienst testen drie snelle fietsroutes voor een verbetering van de bewegwijzering voor fietsers. Onderdeel van de test is een online enquête.

Goede borden voor fietsers

De Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) heeft diverse varianten van bewegwijzering ontwikkeld. Op 3 regionale fietsroutes in Nederland wordt de bewegwijzering getest. Tour de Force en de Nationale Bewegwijzeringsdienst willen achterhalen welke aspecten van bewegwijzering belangrijk zijn. De test richt zich op fietsers met een snelheid van 20 km per uur of meer (bijvoorbeeld op een elektrische fiets). Het doel is om te komen tot duidelijke, begrijpelijke en herkenbare bewegwijzering van de regionale fietsroutes.

Enquête

Onderdeel van de test is de online enquête. Het invullen van de enquête duurt 10 minuten. Doet u ook mee! De enquête kan ingevuld worden tot maandag 9 december 2019.

In heel Nederland dezelfde bewegwijzering

De Gelderse snelle fietsroute Deventer-Apeldoorn doet ook mee aan de test. Provincie Gelderland werkt graag mee aan een leesbare, herkenbare bewegwijzering van de snelle fietsroutes. Daarnaast is het belangrijk dat er landelijke afspraken komen voor de provinciegrens-overschrijdende routes. Dat voorkomt dat de fietser in verwarring raakt als hij Gelderland uit fietst en opeens andere bordjes tegenkomt. Zodra de nieuwe richtlijn voor bebording snelle fietsroutes is vastgesteld gaan we die volgens deze richtlijn plaatsen op de Gelderse snelle fietsroutes.

Terug naar nieuwsoverzicht