Fietsroute tussen Ede en Wageningen wordt snelle route

13-2-2019 Atlasgebouw WUR Wageningen

Tussen het centrum van Ede en het centrum van Wageningen fietsen elke werkdag ruim 5000 fietsers. Voor dit grote aantal fietsers zijn goede voorzieningen nodig. Daarom realiseren we een snelle fietsroute.

Food Valley beter bereikbaar

Een goede bereikbaarheid is essentieel om de economische kansen voor Food Valley te benutten. De Food Valley regio is een unieke en wereldwijde clustering van kennis en wetenschap, bedrijven en onderzoeksinstituten met één focus: voeding. Voor studenten en bedrijven is de Food Valley daarom erg in trek. De bereikbaarheid staat echter onder druk, want de bestaande wegen, fietspaden en het openbaar vervoer raken steeds voller. De gemeenten Ede en Wageningen, provincie Gelderland en de Fietsersbond werken daarom nauw samen aan een snelle fietsroute van Ede Centrum naar Wageningen Centrum om een duurzame bijdrage te leveren aan de bereikbaarheid binnen de regio. Ook het Rijk ziet het belang van een goede snelle en veilige fietsverbinding hier en draagt 1,8 miljoen euro bij.

Planning

In beide gemeente wordt waarschijnlijk al dit jaar gestart met de aanleg van de eerste delen. Wel moeten zowel in Ede als in Wageningen nog een aantal mobiliteitsvraagstukken worden opgelost zoals de aanleg van het station Ede-Wageningen en het programma Beter Bereikbaar Wageningen.

Terug naar nieuwsoverzicht