Inzicht in fietsroutes met CyclePRINT

13-2-2019 Fietsdata

Op 7 februari 2019 hield the Urban Future een workshop in het Provinciehuis over CyclePRINT. Medewerkers van provincie en Gelderse gemeenten kregen inzicht in het gebruik van CyclePRINT.

Fietsdata op kaart

In CyclePRINT wordt geanonimiseerde GPS data van fietsers zichtbaar gemaakt in fietsroutes. Hierdoor zijn onder andere de drukste fietsroutes herkenbaar, herkomst of bestemming van een fietsroute kan bekeken worden en fietsopstoppingen of vertragingen zijn inzichtelijk. In voorgaande jaren is deze GPS fietsdata ingewonnen tijdens de Nationale Fietstelweek. Recent is nieuwe data toegevoegd van de regio Arnhem-Nijmegen. The Urban Future is de nieuwe eigenaar van CyclePRINT en de webapplicatie is voor iedereen te benaderen. Details zijn echter alleen toegankelijk met een abonnement.

Tour de Force wil een landelijke database opbouwen

In 2015, 2016 en 2017 zijn Nationale fietstelweken gehouden. Provincie Gelderland en de Gelderse gemeenten moedigden fietsers aan om mee te doen. De deelnemers fietsten een week lang met de fietstel-app. Zo werd gemeten waar onder andere gefietst werd en hoe lang de rit duurde. In 2018 was er geen landelijke fietstelweek, omdat via Tour de Force een nieuw traject ontwikkeld wordt om gps fietsdata te verzamelen en een landelijke database op te bouwen. 

Terug naar nieuwsoverzicht