Eerste tracé klaar van snelle fietsroute F2 Zaltbommel-’s Hertogenbosch

28-1-2021 rood asfalt met middenstreep groene grasbermen

Gemeente Zaltbommel zette als eerste de schop in de grond voor de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en ’s Hertogenbosch. Het tracé Hogeweg werd eind vorig jaar opgeleverd.

Hogeweg in Zaltbommel klaar voor de snelle fietsverbinding tussen woning en werk

Het deeltracé Hogeweg werd 24 november 2020 opgeleverd door Gebroeders van Kessel wegenbouw. De verbeteringen op dit traject bestaan uit het verbreden van het huidige fietspad van 3,0 meter naar 4,0 meter en het voorzien van een rode vlakke asfaltlaag. Het tracé stopt bij de aansluiting naar de toekomstige fietstunnel onder de N322. Provincie Gelderland bereidt de aanleg van deze tunnel voor en hoopt in 2022 de uitvoering te realiseren.

Nieuw stuk in voorbereiding

Gemeente Zaltbommel is bezig met de voorbereidingen van het volgende deeltracé van station Zaltbommel naar Hogeweg. Naar verwachting worden deze werkzaamheden uitgevoerd in de 2e helft van 2021.

Kom uit de file, stap op de fiets

De aanleg van de snelle fietsroute F2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch maakt de fietsverbinding sneller en veiliger. Daarmee wordt fietsen een aantrekkelijk alternatief voor de automobilist die op deze korte afstand (15 km) nog over de drukke A2 rijdt. En een grote verbetering voor wie nu al over deze route fietst. De snelle fietsroute is een veilig en breed fietspad dat je zonder oponthoud van Zaltbommel via Hedel naar ’s-Hertogenbosch leidt. Er komt in Zaltbommel een tunnel onder de Van Heemstraweg, een nieuw vrijliggend fietspad bij de Steenweg en de Parallelweg. In ‘s-Hertogenbosch komt een nieuwe brug over de Zandzuigerstraat. Zo fiets je vlot naar huis, school of werk.

De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch en de provincies Gelderland en Noord-Brabant ontwikkelen samen met de Fietsersbond deze snelle fietsroute.

Kijk voor meer informatie op de website van de snelle fietsroutes

Terug naar nieuwsoverzicht