Gelderse roadshow helpt fietsvaardigheid en -veiligheid vergroten

28-1-2021 tekst gelderse roadshow met tekening van fietser

De Gelderse sportfederatie organiseert samen met Pumptrack NL en Bmoovd de Gelderse Roadshow. Gemeenten kunnen zich aanmelden voor deze activiteit om fietsvaardigheden bij kinderen te versterken. 

Veiliger op de fiets

Fietsvaardigheid en –veiligheid zijn belangrijke aandachtspunten voor kinderen. Hoe beter kinderen het fietsen beheersen hoe beter zij zich kunnen focussen op het verkeer. Om de vaardigheid en veiligheid rondom het fietsen naar een hoger niveau te tillen organiseert de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met BOOST: Pumptrack NL en Bmoovd de Gelderse Roadshow. Deze roadshow wordt gerealiseerd vanuit de Heel Gelderland Fietst campagne (Provincie Gelderland). 

In 10 Gelderse gemeenten

De termen plezier en fun staan centraal in de Gelderse roadshow. Het doel is om kinderen op een plezierige manier met hun fietsvaardigheid aan de slag te laten gaan. Tijdens de activiteit maken de kinderen onder meer kennis met pumptracks, fiets-challenges (slalom, fiets tikkertje etc.) en is een Gelderse topsporter ter inspiratie aanwezig. Gemeenten kunnen zich aanmelden om de roadshow naar hun gemeente te halen. Er is plaats voor 10 gemeenten. Hopelijk kan de eerste roadshow in april starten, maar dat hangt natuurlijk af van de coronamaatregelen. Aanmelden kan via de website Gelderse sportfederatie.

Terug naar nieuwsoverzicht