Ontwerp de fiets van de toekomst

28-1-2021 tekst winactie op lauwe achtergrond

Tech Gelderland organiseert een winactie die de fietstechniek onder de aandacht brengt. Het is een laagdrempelige actie die laat zien dat werken in de techniek leuk is.

Aan de slag met het thema fietstechniek

De fietsontwerpactie is een winactie die technische en creatieve talenten uitdaagt om de fiets van de toekomst te ontwerpen. Of om fietskleding of accessoires te ontwerpen. Een fiets lijkt heel gewoon. Toch is de ene fiets de andere niet. De fiets is een product dat voortdurend in ontwikkeling is. En de fiets is een duurzame oplossing voor velerlei vraagstukken zoals luchtkwaliteit en bereikbaarheid. Daarom is fietstechniek razend interessant.

De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit en presentatievorm. Een deskundige en onpartijdige vakjury uit de fietstechniek beoordeelt de inzendingen en kiest de uiteindelijke winnaar.

Aanbod op de arbeidsmarkt beter afstemmen

Provincie Gelderland wil vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar afstemmen. In de techniek zijn veel vakmensen nodig, nu én in de toekomst. Tech Gelderland is een podium voor mooie initiatieven en voor werkgevers om jeugd te enthousiasmeren voor techniek (zodat meer jong talent een technische opleiding gaat volgen) én zij bereikt potentiële zij-instromers die een baan in de techniek overwegen. De fietsontwerpactie is een activiteit die laat zien dat techniek breed is.

Terug naar nieuwsoverzicht