2 schetsontwerpen voor aanpak fietsroute tussen Epe en Apeldoorn

27-2-2020 fietser boom blauw

De gemeenten Epe en Apeldoorn werken samen met de provincie Gelderland aan het verbeteren van de fietsverbinding tussen Apeldoorn en Epe, om het fietsen veiliger en aantrekkelijker te maken.

Twee voorstellen voor de nieuwe route

De route tussen Apeldoorn en Epe is één van de drukste routes van de provincie Gelderland. De route gaat langs de dorpen Wenum-Wiesel, Vaassen en Emst. In samenwerking met dorps - en wijkraden, Fietsersbond, politie en Veilig Verkeer Nederland zijn twee routes tot schetsontwerpen uitgewerkt: de fietsroute langs het historische treinbaanpad (de Baronnenroute) en een fietsroute in de omgeving van het kanaal (de Veluweflankroute).

Nieuwe route veiliger en sneller

Het doel van het aanpakken van de route is om gevaarlijke situaties aan te pakken en veiliger te maken, en obstakels (paaltjes, verkeerslichten e.d.) op de route aan te passen zodat je lekker door kunt fietsen. Dat zijn belangrijke verbeteringen voor de vele scholieren en het woon-werkverkeer die dagelijks tussen de dorpen, Apeldoorn en Epe fietsen. Mensen pakken sneller de fiets als het op een fietsroute lekker doorrijdt.

Aanwonenden en gebruikers denken mee

Aanwonenden en gebruikers van de fietsroute kunnen meedenken en reageren op de schetsontwerpen. Zij worden uitgenodigd om aandachtspunten mee te geven voor de definitieve ontwerpen. Wat zijn de knelpunten? Welke oplossingen zijn er te vinden? Wat kan nog beter? Tijdens twee inloopbijeenkomsten op 9 en 11 maart willen gemeente Apeldoorn en Epe de meningen en reacties verzamelen over de twee mogelijke routes die op tafel liggen. De komende zomer willen de wethouders van de betrokken gemeenten en de gedeputeerde van de provincie Gelderland besluiten welk ontwerp uitgewerkt wordt tot een definitief ontwerp. Meer informatie over de inloopbijeenkomsten vindt u op de website van gemeente Epe.

Cleantech Regio

De fietsroute is onderdeel van het fietsnetwerk in de Cleantech Regio. Bekijk het inspirerende filmpje over de voordelen van fietsen.

Terug naar nieuwsoverzicht