Meer dan 600 inzendingen voor een naam voor de fietsbrug Cuijk – Mook

27-2-2020 Pijlers naast spoorbrug

De gemeenten Mook en Middelaar en Cuijk hebben een naamwedstrijd georganiseerd voor de in aanbouw zijnde fietsbrug over de Maas tussen beide gemeenten. Meer dan 600 namen zijn al binnen.

Fietsbrug

Om gemakkelijk en snel tussen Cuijk en Nijmegen te kunnen fietsen, wordt een snelle fietsroute aangelegd. Een belangrijk onderdeel van deze route is een brug over de Maas die de Brabantse (Cuijk) en Limburgse (Mook) Maasoever verbindt. De snelle fietsroute heeft inmiddels de naam MaasWaalpad gekregen maar de fietsbrug zèlf heeft nog geen naam.

Mooi ontwerp

Het ontwerp van de brug werd destijds door het begeleidend Kwaliteitsteam van gemeente Cuijk beoordeeld als ‘fraai’, en ‘goed doordacht’. “De nieuwe fietsburg vormt een vanzelfsprekend geheel met de er naast liggende spoorbrug”, aldus het team. De hoofdoverspanning (boven de Maas) van de fietsbrug wordt geheel in staal uitgevoerd, de aanbruggen (boven de uiterwaarden) worden van beton. De brug krijgt een voetpad van anderhalve meter breed en een fietspad van vier meter breed. De brug is niet bedoeld en ook niet ontworpen voor autoverkeer. Wel kunnen kleine dienst-, nood- en hulpverleningsvoertuigen over de brug rijden. De brug is nu nog in aanbouw, de officiële opening is in september 2020.

Een naam voor de fietsbrug

Zo’n mooie, maar vooral ook nuttige brug, verdient een naam, zo vinden de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar. Beide gemeenten riepen iedereen op om een mooie, leuke, originele naam voor de brug te bedenken. Iedereen kan nog tot 10 maart een naam indienen bij naamfietsbrug@cgm.nl

Na sluiting van de inzendtermijn buigt een speciale jury zich over de ingediende namen. De jury bestaat uit drie personen: de heer A. Veenstra, zelfstandig landschapsarchitect en voorzitter van bovengenoemd Kwaliteitsteam, de heer G. Stoffels, wethouder gemeente Cuijk en de heer G. Wienhoven, wethouder gemeente Mook en Middelaar. Bij de officiële opening van de route en brug, september 2020, wordt de winnende naam onthuld. De bedenker van de naam wordt dan ook in het zonnetje gezet.

 brug over de maas

Terug naar nieuwsoverzicht