Nieuwe onderdoorgang voor fietsers bij kruising met afrit A12 in Zevenaar

27-2-2020 grond tunnel in aanbouw

Voor de snelle fietsroute F12 is de gemeente Zevenaar bezig met de fietsonderdoorgang bij de afritten van de A12 naar de Doesburgse weg In Zevenaar. Door de tunnel komt ook de watergang 'de Hengelder Leigraaf'.

Herinrichting Hengelderweg 

In de gemeente Zevenaar wordt momenteel gewerkt aan de herinrichting van de Hengelderweg (ViA15), waarbij de A15 op de A12 aangesloten wordt.  Eén onderdeel hiervan is de aanleg van een snelle fietsroute F12. De snelle fietsroute doorkruist hier de Hengelderweg en komt tussen de Edisonstraat en de A12. Hier komt een tunnel voor fietsers. De watergang 'de Hengelder Leigraaf' komt hier ook te liggen. De fietstunnel is naar verwachting klaar in de zomer 2020.

Mooie foto’s van de aanleg van de fietstunnel zijn te vinden op de website van de aannemer

2 snelle fietsroutes naar en van Zevenaar

Met de aanleg van de snelle fietsroute F12 wordt Zevenaar 2 snelle routes rijk. Fietsers uit Zevenaar kunnen dan kiezen uit de snelle fietsroute De Liemers en de F12. De Liemers werd in 2016 officieel geopend. De Liemers is vooral gericht op de treinreizigers en de werklocaties die zuidelijk van het spoor liggen. De F12 ontsluit de vele bedrijventerreinen langs de A12. Zo ligt het bedrijf met meer dan 1200 medewerkers van Liander aan de F12. De medewerkers die op de fiets naar het station willen, hoeven na aanleg van de F12 niet meer om te fietsen. Dat scheelt ruim 15 minuten.

Terug naar nieuwsoverzicht