Beleef het RijnWaalpad Festival op Hemelvaartsdag

27-5-2019 Festivalsfeer aan het RijnWaalpad

De provincie Gelderland organiseert op Hemelvaartsdag het RijnWaalpad Festival onder het motto ‘Op de fiets mis je niets!’ Alle fietsers kunnen in een gezellige festivalsfeer de mogelijkheden van de fietsroute en de omgeving tussen Arnhem en Nijmegen verkennen. De provincie hoopt zo het fietsgebruik in de regio te stimuleren. Met behendigheidstests, e-bikelessen, fietsmuzikanten en nog veel meer is er voor iedereen wat te beleven. Het centrum van het festival is te vinden op het Halfwegpunt, halverwege de route ter hoogte van Elst.

Het RijnWaalpad Festival van 10.00 uur tot 16.00 uur

Op het RijnWaalpad Festival is van alles te beleven en te proeven. Langs de hele route komen de fietsers fietsmuzikanten tegen, kunnen kinderen zelf het BMX’en ervaren, staan er foodbikes met lekkere hapjes en drankjes en nog veel meer. Meedoen aan een fietsbehendigheidstest of een fietsles volgen op de E-bike kan ook.

Halfwegpunt centrum van het Festival

Het Halfwegpunt is het centrum van het festival. In de grote festivaltent en er omheen zijn foodbikes, koffiefietsen, een fietsend muziekorkest en een heuse Pipiwagen voor de sanitaire stop. Voor kinderen staat er een tekentafel en krijgen zij een fietsbel voor hun kleurplaat. Om 12.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd die gehouden is ter gelegenheid van dit festival. Bovendien staat hier de Heel Gelderland Fiets camper. Een camper boordevol Gelderse fietsinspiratie. Het Halfwegpunt ligt halverwege het RijnWaalpad waar de A325 aansluit op de nieuwe Aamsestraat in Elst.

Terug naar nieuwsoverzicht