CHIPS Slotconferentie en Cycle Highway Academy

27-5-2019 CHIPS Mobile Hubs Design in Frankfurt

Op 21 en 22 mei 2019 was in Frankfurt de slotconferentie van het Euregio project CHIPS (Cycle Highways Innovation for smarter People Transport and Spatial Planning) en de zesde editie van de Cycle Highway Academy.

Presentatie van uitkomsten en lessen van de CHIPS projecten

Gedurende drie jaar zijn in verschillende Europese landen CHIPS projecten ontwikkelt. Er is veel kennis en expertise ontwikkeld op het gebied van snelle fietsroutes. Hoe leg je kwalitatief hoogwaardige fiets-infrastructuur aan. Hoe kunnen we zorgen dat het groeiend aantal fietsers op een veilige, directe en snelle manier op hun bestemming komt. Op de slotconferentie presenteerden fietsprofessionals de uitkomsten en de lessen van de CHIPS projecten. Politici gaven inzicht over hun focus op fiets en ondertekenden een intentieverklaring om de snelle fietsroutes verder door te ontwikkelen.

CHIPS life cycle op de Cycle Highway Academy

De tweede dag van deze internationale fiets-tweedaagse stond in het teken van het monitoren en evalueren van de CHIPS Life Cycle. Aan de hand van best practices gaven deskundigen handvatten om de aanleg van snelle fietsroutes tot een succes te maken.

Meer informatie over het programma van de CHIPS slotconferentie en de Cycle Highway Academy vindt u op de website van ECF (Europian Cyclists Federation). 

Terug naar nieuwsoverzicht