Elektrische vrachtfiets om pakketten te bezorgen

26-5-2019 Vrachtfiets

Gelderse ondernemers die pakketten bezorgen kunnen subsidie aanvragen bij de provincie Gelderland voor de aanschaf of het leasen van een elektrische vrachtfiets. Iedere ondernemer kan voor maximaal 7 voertuigen subsidie aanvragen.

Goederen afleveren met de vrachtfiets

Alleen al in Gelderland worden er per jaar meer dan 35 miljoen pakketjes bezorgd. Provincie Gelderland wil het duurzaam bezorgen van deze pakketjes stimuleren. Meer vrachtfietsen in plaats van bestelauto’s in dorpen en steden verbetert de luchtkwaliteit, en helpt de verkeersdrukte te verminderen.

Subsidie voor de aanschaf van een vrachtfiets

Bedrijven die hun goederen per vrachtfiets willen afleveren kunnen subsidie krijgen voor de aanschaf van een vrachtfiets. Een ondernemer kan maximaal 7 fietsen aanschaffen of leasen met behulp van subsidie. Het subsidiebedrag is € 500 voor een vrachtfiets tot € 3.000. Voor een vrachtfiets die meer kost dan € 3.000  is het subsidiebedrag € 1500. De subsidie loopt tot en met 31 december 2019. Er is in totaal € 200.000 subsidie beschikbaar voor de vrachtfietsen.

Heel Gelderland Fietst

Om toe te werken naar duurzaam, klimaatneutraal vervoer in 2050 is het nodig dat vervuilende auto’s ingeruild worden voor schoon vervoer, zoals de fiets. De provincie wil daarom het fietsen stimuleren. Onder andere met deze subsidie, maar ook met goede fietsinfrastructuur en door te zoeken naar manieren om de fiets als dagelijks vervoermiddel voor iedereen mogelijk/populairder te maken. Provincie Gelderland wil dat het aandeel fiets in het verkeer groeit naar 35 % in 2030, dat is nu 29 %. 

Ook voor elektrische bestelauto’s

Deze subsidie is ook bedoeld voor elektrische bestelauto’s. De subsidie bedraagt €4.000 per auto. Voor elektrische bestelauto’s is in totaal €300.000 subsidie beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op de website van Provincie Gelderland

Terug naar nieuwsoverzicht