Het BYCSLab Dublin inspireert om vol in te zetten op fiets

26-5-2019 velo city 2019

BYCSLab tijdens Velo-City in Dublin

Gemeente Amsterdam, BYCS en provincie Gelderland organiseren een officieel side-event tijdens Velo-City in Dublin. Recht tegenover de ingang van het congrescentrum staat de hele week een BYCSlab paviljoen. Congresbezoekers van Velo-City en inwoners van de stad Dublin kunnen in het paviljoen verschillende sessies over de aanpak rondom fietsbeleid en fietsstimulering bijwonen.

Inspireren om in te zetten op fiets

Het BYCSLab Dublin zet fietsbeleid, -stimulering en infrastructuur. In de spotlights en inspireert bezoekers van over de hele wereld om vol in te zetten op de fiets. Frank Eggen, van provincie Gelderland, geeft een workshop om samen met beleidsmakers over de hele wereld op zoek te gaan naar inzichten om fietsstimulering te ontwikkelen als regionale overheid. Daarnaast krijgt de campagne Heel Gelderland Fietst en het FietsLab Gelderland, waarin ook BYCS betrokken is, een prominente rol in het paviljoen. Verder is in het paviljoen te zien: De Bicycle Architecture Biennale 2019 - 2020 en (iedere ochtend) de film Why We Cycle. In het BycsLab paviljoen wordt ook de fietsburgemeester van Dublin bekend gemaakt.

Bycslab naar Trinity College

Na afloop van Velo-City gaat het BYCSLab drie maanden verder in Trinity College, de universiteit van Dublin. Op deze locatie werken de provincie Gelderland, BYCS en Trinity College samen verder aan onderzoek op het gebied van fietsstimulering. Hier worden gezamenlijke uitdagingen onderzocht die getest kunnen worden in zowel de Ierse als de Gelderse context.

Meer informatie? Neem contact op met Frank Eggen, f.eggen@gelderland.nl

Terug naar nieuwsoverzicht