Betere fietsvoorzieningen op verkeersknooppunten

30-10-2018 Fietsenrekken vol fietsen op twee verdiepingen van een fietsenstalling

De provincie wil fietsgebruik stimuleren. Een van de plannen is het verbeteren van fietsvoorzieningen op vervoersknooppunten. 

Fiets een belangrijke schakel voor duurzame bereikbaarheid

Fietsen is goedkoop, goed voor de gezondheid en speelt een belangrijke rol in het realiseren van duurzame bereikbaarheid. In en rond steden is de fiets een goed alternatief voor de auto en een goede aanvulling op het openbaar vervoer. De provincie wil fietsgebruik stimuleren door de komende jaren te investeren in een hoogwaardig Gelders fietsnetwerk.

Een goede fietsenstalling helpt om voor de fiets te kiezen

Onderdeel hiervan is het verbeteren van voorzieningen op vervoersknooppunten, waar reizigers overstappen van de fiets naar het openbaar vervoer, van de auto naar de fiets en andersom.  Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van extra fietsenstallingen bij bushaltes en treinstations. Bovendien weegt het risico dat de fiets wordt gestolen mee of men de fiets gebruikt of niet. Om het fietsgebruik te faciliteren is het daarom belangrijk om niet alleen goede voorzieningen aan te bieden, maar ook in te zetten op het verbeteren van de veiligheid. De provincie wil de komende maanden samen met gemeenten en andere betrokkenen bekijken hoe de plannen uitgevoerd kunnen worden.

Terug naar nieuwsoverzicht