Speed-pedelecs nog dit jaar op het RijnWaalpad toegestaan

10-10-2019 bordje met tekst speed-pedelecs toegestaan

Speed-pedelecs, de snelle e-bikes die tot 45 km/uur kunnen fietsen, zijn volgens de regelgeving bromfietsen. Dit betekent dat ze alleen mogen rijden waar bromfietsen zijn toegestaan. Gemeenten en provincie werken aan een verkeersmaatregel voor het RijnWaalpad, zodat speed-pedelecs over de hele route kunnen fietsen.

Speed-pedelec een goed alternatief voor de auto

Speed-pedelecs worden veel gebruikt in het woon-werkverkeer voor de grotere fietsafstanden. Het is daarmee een belangrijk alternatief voor het gebruik van de auto. Eén van de doelen van het RijnWaalpad is om meer mensen te verleiden de auto te laten staan en de fiets te nemen. Daarom wil de provincie Gelderland graag dat speed-pedelecs op het RijnWaalpad kunnen fietsen. Dat kan op dit moment nog niet op de hele route. De gemeenten Overbetuwe en Arnhem gaan dit najaar verkeersbesluiten nemen om speed-pedelecs officieel toe te laten. Daarna komen er langs het RijnWaalpad onderborden met de tekst ‘Speed-pedelecs toegestaan’. Op de delen van het RijnWaalpad in de gemeenten Lingewaard en Nijmegen zijn speed-pedelecs al toegestaan.

Nieuw voetpad tussen Rijkerswoerdsestraat en Huissensedijk

In Arnhem, tussen de Rijkerswoerdsestraat en de Huissensedijk, wordt het RijnWaalpad veel door wandelaars gebruikt. Om hier ook ruimte te maken voor speed-pedelecs komt er een nieuw voetpad naast het RijnWaalpad voor de wandelaars. Ook deze werkzaamheden worden nog dit jaar uitgevoerd.

Terug naar nieuwsoverzicht