Website cyclehighways.eu online opvolger van CHIPS

10-10-2019 Circle met fasering proces realisatie  nieuwe routes

Cyclehighways.eu is het nieuwe online platform voor internationale kennisuitwisseling over de aanleg van snelle fietsroutes.

CHIPS project is afgesloten

Vanaf april 2016 is provincie Gelderland betrokken geweest bij het Europese project CHIPS (Cycle Highways Innovation for smarter People transport and Spatial planning). In dit project hebben Vlaamse, Duitse, Ierse en Nederlandse partners samen nagedacht over de ontwikkeling van snelle fietsroutes. Deze samenwerking is per oktober 2019 afgerond.

Resultaat van internationale samenwerking in het project CHIPS

Binnen het kader van CHIPS heeft provincie Gelderland onder andere op en rondom het RijnWaalpad verschillende acties uitgevoerd. De belangrijkste resultaten zijn gebundeld op de website cyclehighways.eu. Zo hebben we ons afgevraagd of we de ‘mental map’ van fietsers kunnen vergroten door het verspreiden van een RijnWaalpadkaart. Er is een deelfietssysteem (Ovelo) geïmplementeerd om de verbinding tussen snelle fietsroutes en andere modaliteiten te onderzoeken. We hebben ons samen met de Radboud Universiteit verdiept in de succes- en faalfactoren van het plannen van een snelle fietsroute. Tot slot organiseerden we op Hemelvaartsdag het RijnWaalpad festival. We hebben onze partners verwelkomd in de regio om ze te laten zien hoe ons snelle fietsroutenetwerk er uit ziet. Verder hebben we een actieve bijdrage geleverd aan de Cycle Highway Academies om discussie te voeren met collega’s uit verschillende landen over de snelle fietsroute.

De kennis van CHIPS gebundeld op cyclehighways.eu

In samenwerking met alle partners hebben we ons verdiept in de hele cyclus van de ontwikkeling van een snelle fietsroute: planning, ontwerp, aanleg, stimuleren van fietsers en evaluatie. Een van de resultaten is de herziening van bewegwijzering op snelle fietsroutes. Deze is door onze partners in Noord-Brabant in samenwerking met Mijksenaar ontworpen en getoetst. De website http://www.cyclehighways.eu/ laat zien wat drie jaar samenwerking nog meer heeft opgeleverd. De website is daarnaast en vooral bedoeld om nieuwe ontwikkelingen, kennis en ervaring te publiceren.

Terug naar nieuwsoverzicht