Nieuwe fietsborden wijzen de weg over de F344

14-10-2020 fietsbord

Op de fietsroute F344 Apeldoorn – Deventer zijn nieuw ontworpen rode fietsborden geplaatst. Op de borden staat het F-nummer van de route. De hoofdfietsroute is zo eenvoudig te volgen.

Voorwegwijzers kondigen kruising aan

Naast het gebruik van de rode kleur en het F-nummer op de fietsborden worden voor hoogwaardige fietsroutes nu ook ‘voorwegwijzers’ gebruikt. Die kondigen een verandering in richting van de fietsroute aan voordat je op de kruising bent. Zo weten fietsers al tientallen meters voor de kruising welke kant ze op moeten. De F344 is de eerste fietsroute in Nederland die met de nieuwe borden zijn uitgerust.

In opdracht van Cleantechregio en provincie Gelderland zijn de borden op een duurzame manier geproduceerd. Ze zijn gemaakt van bermgras. De productie kost weinig energie en de borden zijn volledig herbruikbaar.

Werkgroep Wayfinding

De Nationale bewegwijzeringsdienst ontwikkelde de borden samen met de werkgroep Wayfinding van Tour de Force. Tour de Force is een samenwerking van provincies, vervoersregio’s, Rijk en onderzoeksinstellingen om de fietsinfrastructuur en het fietsgebruik in Nederland te verbeteren.

Lees over de landelijke primeur het nieuwsbericht op de website van Cleantechregio .  

Terug naar nieuwsoverzicht