Kettingschakelverlichting  langs hoogwaardige fietsroute F12

28-10-2021 Schemerlicht lantaarnpalen aan fietspad

De F12 heeft sinds kort op een aantal plekken nieuwe straatverlichting. De armaturen hebben de vorm van een fietskettingschakel. Zo zijn ze herkenbaar als hoogwaardige fietsroute (snelle fietsroute). De F12 ligt tussen Zevenaar en Westervoort parallel aan de A12.

Kettingschakelverlichting

Bij de keuze voor verlichting langs de hoogwaardige fietsroute F12 wilden de drie betrokken gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en provincie Gelderland graag aansluiten bij de verlichting op 2 andere routes in de omgeving: de bestaande route in deze drie gemeenten: de Liemers (langs het spoor Arnhem-Winterswijk) en het RijnWaalpad (Arnhem-Nijmegen). 

225 lantaarnpalen langs de delen die klaar zijn

De F12 is nog niet helemaal af. Dit hangt samen met grondaankopen en procedures die doorlopen moeten worden. Als een deel klaar is wordt direct daarna ook de verlichting geplaatst. De eerste 90 masten staan inmiddels op het bedrijventerrein Nieuwgraaf in Duiven. In Westervoort langs de Hamersestraat worden de komende tijd 40 masten geplaatst en in Zevenaar langs de Hunneveldweg en een deel van de Edisonstraat komen nog eens 50 masten. De komende tijd wordt ook het vervolg van het fietspad langs de Edisonstraat in Zevenaar aangelegd. Als deze gereed komen daar begin volgend jaar 45 masten. Het grootste deel van de route F12 is dan voorzien van verlichting. 

Zevenaar - Westervoort (F12) (snelfietsroutesgelderland.nl)

Terug naar nieuwsoverzicht