Nationaal Fietscongres Verbeter je Skills Afterparty 2021

27-10-2021 instructeur speedpedelec 2 fietsers

Deelnemers aan het online Nationaal Fietscongres op 17 juni ontmoetten elkaar live in Arnhem op 15 september 2021 om elkaar op een ontspannen manier bij te praten.   Natuurlijk met workshops om fiets-skills te verbeteren.

Traditiegetrouw wordt voor of na het nationaal fietscongres een dag georganiseerd om naar buiten te gaan en bestemmingen te bezoeken die met fietsen te maken hebben en elkaar bij te praten. Dit jaar was dat in Arnhem op 15 september 2021.

Nederrijnpad, Sonsbeekpark en andere streken

Met diverse fietsroutes en activiteiten konden deelnemers hun skills verbeteren en gelijktijdig genieten van de Gelderse Streken. Zo was er een fietstocht van Wageningen naar Arnhem over de hoogwaardige fietsroute Nederrijnpad. Deze route is gedeeltelijk klaar en enkele onderdelen moeten nog gerealiseerd worden. Tijdens de tocht kregen de deelnemers uitleg over de uitdagingen waar deze route mee te maken heeft en hoe provincie Gelderland en de samenwerkende gemeenten er mee omgaan.

Fietsen op een Speedpedelec

In het Sonsbeekpark in Arnhem gaven twee instructeurs tips en uitleg over het veilig rijden op een speed pedelec en  een demonstratie van de remweg bij verschillende snelheden. De deelnemers probeerden de speed-pedelec zelf uit op een uitgezet parcours.  

Omgeving Arnhem op de Mountainbike of racefiets is spectaculair

Een groep avontuurlijke fietsers koos een uitdagende mountainbike route. met veel klimmen, dalen en bochten sturen.  Voor deelnemers met een racefiets was een wielrenroute uitgezet langs afwisselde landschappen, bos en hei.

Rijdt MONO

Dat het niet verstandig is om met afleiding te fietsen kon iedereen ervaren op de MONO-fiets. Met een VR-bril (Virtual reality) kon je veilig ervaren hoezeer appen en bellen afleidt van je omgeving.

fietser met VR bril binnen

Netwerkborrel

Het Sonsbeekpark was een unieke plek om weer eens ouderwets te netwerken. Tijdens de borrel werd weer na lange tijd thuiswerken live  bijgepraat. Kortom, een geslaagde middag waarin Gelderland zich van veel kanten heeft laten zien.

Nationaal Fietscongres 2022: Enschede op 1 en 2 juni

Kijk ook op Afterparty 2021| Nationaal Fietscongres

Terug naar nieuwsoverzicht