Mini Academy 'regie en samenwerking snelle fietsroutes'

11-9-2018 rood fietspad tussen bomen

Op dinsdag 18 september organiseren provincie Gelderland en Radboud Universiteit een Mini Academy met als thema ‘regie en samenwerking rondom snelle fietsroutes’.

Afstemming zorgt voor vertraging

In verschillende regio's zijn de afgelopen jaren met succes snelle fietsroutes gerealiseerd, maar het tempo van de totstandkoming blijft echter vaak achter bij de ambities. De realisatie van deze routes blijkt vaak complex door de afstemming die plaats moet vinden tussen een verscheidenheid aan belangengroepen, bewoners en organisaties. Tijdens de Mini Academy gaan we in op deze samenwerkingsstructuren. We brengen wetenschap en praktijk bij elkaar en we delen resultaten uit het Europese CHIPS project. 

CHIPS helpt bij snelle fietsroutes

Deze kennismiddag wordt georganiseerd in het kader van het Europese Interreg project CHIPS. CHIPS staat voor Cycle Highways Innovation for Smarter People Transport and Spatial Planning. In dit project wordt er door verschillende Europese partners onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van snelle fietsroutes van planning en design tot aan marketing.

Meer over het programma

Terug naar nieuwsoverzicht