Snelfietsroute heet voortaan Het Nederrijn-pad

19-4-2018 Filip Hendricks, Maarten Tjallingii en Conny Bieze staan voor de nieuwe naam

Een nieuwe naam voor een nieuwe snelfietsroute.

Aan de zonovergoten nieuwe fietsstraat op de Benedendorpsweg in Oosterbeek werd 18 april de nieuwe naam voor de snelfietsroute tussen Arnhem en Wageningen onthuld. Filip Hendricks bedacht deze naam. De Wageningse student gezondheidswetenschappen fietst regelmatig tussen Wageningen en geboortestad Arnhem. Hij vond dat een route die helemaal langs de Nederrijn loopt geen andere naam kon krijgen dan Het Nederrijn-pad.

Slimmer op de Fiets

Maarten Tjallingii, bekend topsporter in grote wielerrondes, sprak de gasten toe over de voordelen van fietsen. Dat het gezond is voor lijf en leden weten we allemaal wel. Maarten voegde daar nog een ander winstpunt aan toe: ‘Je moet bewegen om je hersenen te trainen. Mensen die veel bewegen maken nieuwe neurale verbindingen aan. Je hersenen groeien als je beweegt. Terwijl je je hoofd leeg fietst van je werk naar huis wordt je een stukje slimmer. Dus als je ‘s ochtends op je fiets stapt, kom je een stukje slimmer aan op je werk, je gaat aan het werk, met de frisse ideeën die je op de fiets hebt opgedaan, je fietst naar huis en je denkt, o ja dat kan ook nog en dat gebruik je de volgende dag weer. Wie wil dat nou niet!’

Klingelbeekseweg en Benedendorpsweg zijn klaar

Na een winter van werken en soms wachten op beter weer is de nieuwe inrichting van de Klingelbeekseweg en de Benedendorpsweg nu klaar. De gemeente Renkum is blij dat fietsers nu eindelijk de prachtig opgeknapte weg kunnen gebruiken. De Klingelbeekseweg en de Benedendorpsweg tot aan de Jonkheer Nedermeijer van Rosenthalweg zijn ingericht als fietsstraat.

Dat betekent dat fietsers voortaan de belangrijkste weggebruikers zijn, auto’s zijn te gast. Het is nu voor aanwonenden, fietsers en andere weggebruikers een veilige en comfortabele route. Jasper Verstand, wethouder van de gemeente Renkum, hoopt dat auto’s nu langzamer zullen rijden en dat het sluipverkeer uit de straat verdwijnt. Er zijn tellussen op het wegdek gelegd om het verkeer te tellen.

Terug naar nieuwsoverzicht