Deel MaasWaalpad feestelijk geopend

5-3-2018 Informatiebord bij picknickplaats aan MaasWaalpad bij Kuilseweg onthuld

Informatiebord onthuld

Bij de opening van dit deel van de snelfietsroute tussen Nijmegen en Cuijk waren zo’n 60 mensen aanwezig. Mensen die als ambtenaar of als bestuurder bij het project betrokken waren, aanwonenden en belangstellenden. De wethouders van de vier betrokken gemeenten hebben tijdens de bijeenkomst nogmaals het belang van het MaasWaalpad onderstreept. Aanwonenden van de Kuilseweg zijn erg enthousiast: ‘De weg was in de winter een modderpoel en in de zomer een zandbak. Nu ligt er mooi asfalt en als het glad is, komt er twee keer per dag een strooiwagen’. Tijdens de opening werd een bord onthuld met informatie over de route en de historie van het gebied. Het bord staat bij de picknickplaats aan het MaasWaalpad op de Kuilseweg.

Op de fiets naar je werk

Het MaasWaalpad sluit aan op de grootste werklocatie in Gelderland: de Campus Heyendaal. Met de aanleg van deze snelfietsroute wordt het steeds aantrekkelijker om de fiets te pakken naar werk en studie.

De hele route is klaar in 2020

In 2016 startte het participatie- en ontwerpproces.  Het ontwerp hield rekening met de wensen en knelpunten van de gebruikers en aanwonenden. Het jaar 2017 stond in het teken van de uitvoering van de route. De brug over de Maas, die Cuijk aansluit op de route, wordt in 2020 gerealiseerd. Het tunneltje onder het spoor bij de Middelweg in Mook wordt dit jaar nog aangetakt op de Veldweg.

Terug naar nieuwsoverzicht