Drielse veer vaart nu ook bij mist

5-3-2018 Schipper op het Drielse veer

Met het pontje mee

Op 8 februari werd de nieuwe radarinstallatie officieel in gebruik genomen. Nu de pont uitgerust is met een radar kan het Drielse veer ook in het donker varen en als het mistig is. Een hele verbetering vindt de schipper. Hij zet dagelijks 115 kinderen over die vroeg naar school gaan. Als ze niet met de pont kunnen, moeten ze een half uur extra fietsen. In het donker of slecht weer is het met de pont daarom veel veiliger. In de winterdagen heeft de schipper naast de schoolkinderen ook een vaste klantenkring van zo’n 30 mensen die voor hun werk de Rijn over moeten. En dat is puur genieten, elke keer weer, aldus een van de passagiers die drie keer per week op en neer vaart.

65.000 passagiers per jaar

De veerdienst vervoert de laatste jaren gemiddeld 65.000 passagiers per jaar. Ruim de helft daarvan betreft forenzen en scholieren. Er worden daarnaast 2.000 voetgangers overgezet. De overige passagiers zijn fietsende/wandelende toeristen en recreanten. In 2016 vervoerde het veer maar liefst bijna 75.000 personen.

Provincie investeert in veer-radar voor gebruik snelfietsroute Arnhem Wageningen

Het Drielse Veer kan straks een belangrijke verbinding worden van en naar de nieuwe snelfietsroute Arnhem Wageningen voor fietsers uit de Betuwe. Het is daarom belangrijk dat de veerdienst onder alle weersomstandigheden en in het donker kan varen om zodoende een toename van forenzenvervoer te realiseren. De radarinstallatie maakt dit mogelijk. De radar heeft ruim € 20.000,00 gekost. De helft van het bedrag is betaald door de gemeenten Renkum en Overbetuwe, de provincie Gelderland betaalde de andere helft.

Terug naar nieuwsoverzicht