Geef de snelfietsroute tussen Arnhem en Wageningen een naam

22-3-2018 Benedendorpseweg in Oosterbeek

Naamwedstrijd

Tussen 24 maart en 5 april kan iedereen op Forum Gelderland een naam indienen voor de snelfietsroute tussen Wageningen en Arnhem. registreer je naam en e-mailadres en deel jouw naam voor de route. Op 10 april kiest een deskundige jury tien namen uit de inzendingen. Deze tien namen worden in een poll op het forum gezet. Van 11 tot 15 april kan iedereen hieruit haar/zijn favoriet kiezen. De naam met de meeste stemmen wint en de inzender krijgt een GoPro-camera.

Jury

De jury bestaat uit vijf mensen die allen het fietsen een warm hart toedragen. Het zijn Joke Luttik, teamleider bij de Wageningse universiteit, Natascha van der Plas, werkzaam bij Artez en fietsforens, Han ter Maat, wethouder voor onder andere het fietsbeleid in de gemeente Wageningen, Ivo Smit, bestuurslid bij de Fietsersbond en fietsdocent en Maarten Tjallingii, (ex)profwielrenner en (fiets)coach.

Onthulling nieuwe naam

De nieuwe naam wordt op 18 april om 16.00 uur onthuld door Maarten Tjallingii. Dit gebeurt bij de oplevering van een deel van de snelfietsroute aan de Klingelbeekseweg in Oosterbeek.

Tracé van de route

De snelfietsroute begint bij hotel de Wereld in Wageningen, loopt via de Veerstraat en Veerweg over Onderlangs richting Renkum. In Renkum loopt de route geheel langs de N225 tot aan de A50. Aan de zuidkant van deze N225 wordt in de Jufferwaard een nieuw fietspad aangelegd. De route gaat verder onder de A50 door, over de Fonteinallee, langs kasteel Doorwerth en het Drielse veer. Dan komt de route in Oosterbeek, waar je over de Klingelbeekseweg richting Arnhem fietst. Via de Hulkensteinse weg, Onderlangs en de Oude Kraan vervolgt de route zijn weg tot aan het Roermondsplein. Meer informatie kun je vinden op de webpagina van deze snelfietsroute.

Terug naar nieuwsoverzicht