Wijchen - Nijmegen

Van
Station Wijchen
Tot
Keizer Karelplein Nijmegen
Planning
Gereed
Fietsafstand na
10,2 km
Totale kosten
€ 4.300.000

Logische verbinding

De snelfietsroute tussen station Wijchen en Keizer Karelplein valt samen met de belangrijke vervoersas naar Wijchen over spoor en voor autoverkeer. Knooppunten langs de route zijn Brabantse Poort, Winkelsteeg (technologiepark), de omgeving van het Centraal Station en de binnenstad van Nijmegen. Met deze route is een logische verbinding ontstaan tussen Wijchen en Nijmegen. Fietsers hoeven niet meer om te rijden en ondervinden niet langer hinder van geparkeerde auto’s. De route werd 19 september 2007 geopend.

Traject

De route start bij het station Wijchen en gaat via de Van Rosenburgweg – Streekpad – Wijchenseweg - Harteveldseweg – Graafseweg naar het station van Nijmegen.

Maatregelen

Om de route snelfietsroutewaardig te maken zijn de fietspaden en/of straten opnieuw geasfalteerd. Er zijn parkeervoorzieningen aangelegd voor auto’s. Op belangrijke kruisingen hebben we verkeersdrempels gemaakt om de snelheid van autoverkeer af te remmen. Ook hebben we op bepaalde stukken de maximumsnelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur. Er is verlichting aangebracht op de plaatsen waar dit nog niet was.

Aansluiting met andere snelfietsroutes

De snelfietsroute kruist het Batavierenpad - Zuid ter hoogte van de Muntmeesterlaan. Bij het station Nijmegen CS sluit de snelfietsroute aan op het RijnWaalpad.

Wijchen - Nijmegen

Bekijk de kaart in een nieuw venster met alle snelle fietsroutes