Stijging van 7 % op snelle fietsroutes in Gelderland

10-10-2019 opkomende zon achter brug

In september 2019 fietsten gemiddeld 7 % meer fietsers op de Gelderse snelle fietsroutes dan in 2018. Dit tonen de jaarlijkse fietstellingen van de provincie Gelderland aan.

Elk jaar telt de provincie met telslangen het aantal fietsers op de snelle fietsroutes. De telslangen lagen ook op plekken waar plannen zijn een snelle fietsroute te realiseren. Daarnaast deden een aantal gemeenten mee met fietstelling op haar gemeentelijke fietspaden. Bij de tellingen in de Cleantech Regio viel op dat er bij Epe flink wat meer gefietst wordt. Daar werden ten opzichte van 2018 43 % meer fietsers geteld op de beoogde fietsroute naar Vaassen en Apeldoorn.

Het drukste telpunt op de snelle fietsroutes was te vinden op het RijnWaalpad, op de John Frostbrug, met bijna 12.000 fietsers. De F12 bedrijvenroute was een stuk rustiger met ruim 1000 fietsers op het drukste telpunt op de Hamersestraat. Deze laatste snelle fietsroute is nog niet geheel gerealiseerd.

Elk jaar wordt geteld gedurende drie weken in september. Steeds op dezelfde plekken, zodat de uitkomsten goed met elkaar vergeleken kunnen worden. Op de meeste routes zit groei. De tellingen op routes die nog niet klaar zijn laten steevast een forse groei zien als de gehele route gereed is.

De resultaten van de fietstellingen (incl. gemeentelijke tellingen die nu binnen zijn) staan op https://geldersverkeer.gelderland.nl/fiets2019.html .

Als alle tellingen van het jaar 2019 binnen zijn worden ze gepresenteerd in de Atlas Gelders Verkeer: https://www.gelderland.nl/Kaartenencijfers/Atlas-Gelders-Verkeer.html

Terug naar nieuwsoverzicht