Veelgestelde vragen

Zit uw vraag er niet tussen?

Neem contact op met het provincieloket van de provincie Gelderland.

Welke nummers hebben de snelle fietsroutes?

De Nederlandse Bewegwijzeringsdienst (NBd) bedenkt voor iedere snelle fietsroute een nummer. Vóór het nummer staat een F, zodat je gelijk weet dat het om een fietsroute gaat. 

  • F 325 RijnWaalpad
  • F 112 a/b De Liemers
  • F 173a Batavierenpad Noord
  • F 173b Batavierenpad Zuid
  • F 112 a/b Westervoort-Zevenaar
  • F 344 Apeldoorn-Deventer

Het lijstje is nog niet compleet. Zodra er weer een nummer bekend is vullen we het lijstje aan.

Hoe kan ik de snelle fietsroute herkennen?

Snelle fietsroutes worden met een herkenbaar nummer aangeduid op de bewegwijzeringsborden. De verlichting aan het RijnWaalpad en De Liemers hebben de vorm van het logo. Verder kun je de route herkennen aan het overwegend rode asfalt. Op een aantal plaatsen zie je het logo op het asfalt staan. 

Logo Snelfietsroutes

Ik kan de snelle fietsroute niet vinden, waar staan de bordjes?

Bij het Rijnwaalpad, de Liemers en het Batavierenpad zijn nummers op de fietsborden te vinden. Langs de andere snelle fietsroutes worden ze later geplaatst.

Heb ik altijd voorrang op kruisingen?

Dat is wel het streven! We leggen de routes zo veel mogelijk in de voorrang aan. Toch kan dat niet altijd, bijvoorbeeld bij een hele drukke kruising. Als een zijweg met haaientanden of een uitritconstructie aansluit op de snelfietsroute, heeft u wel voorrang. De gangbare voorrangsregels gelden, maar let altijd goed op en neem niet zomaar voorrang!

Wat betekent de lijn met balletjes bij elke route op de homepage van de website?

Elke lijn geeft het traject aan van de route. Een doorgetrokken lijn betekent: dit traject is af. Een gestippelde lijn betekent: hier wordt gewerkt of uitvoering moet nog starten. De kleur van de lijn is het zelfde als de kleur van de tweede schakel in het logo.